Monday, December 20, 2010

OTHERS PRODUCT

Posted by shanie at 12:27 AM 0 comments
MAJUN ANGGUN BISTARI





RM15.00/ BOTOL
( 21 PCS )
Kesan & Khasiat
Sebagai makluman, MAB ini bukanlah hanya semata-mata untuk family planning sahaja, malah MAB boleh dikatakan ubat pelbagai guna (multi-purpose). Pada umumnya MAB mempunyai khasiat-khasiatnya yang tersendiri berguna untuk kesihatan dalaman/fizikal wanita.Di bawah diterangkan sedikit secara ringkas lain-lain kegunaan MAB seperti mana yang dimaksudkan sebagai ubat pelbagai guna (multi-purpose). Antaranya adalah seperti berikut:

Melambatkan Menopause
Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan menopause di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40-an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah usia sekitar 30-an. Disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan. Jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan kita menopause terlalu awal. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumah tangga. Hubungan seksual suami-isteri juga menjadi tidak harmoni disebabkan oleh faktor tersebut. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.

MAB Untuk Ikhtiar Mendapatkan Anak
Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. Berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period yang tidak keluar habis / keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki dari salur peranakan (fallopia) menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan (ovum/telur). Dengan mengamalkan MAB, ianya akan mengeluarkan kembali darah period lama (berwarna hitam/coklat) dan lemak (berwarna keputihan) supaya proses perjalanan sperma lelaki tidak tersekat seterusnya tempoh persenyawaan dengan ovum/telur terjadi lebih cepat. Dengan itu proses penghamilan dapat diikhtiar dengan pengambilan MAB.

Sesuai Bagi Perempuan Berumur/Warga Emas
MAB bukan saja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada perempuan-perempuan berumur 50-an ke atas. Antara khasiat-khasiatnya yang boleh diperolehi seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas-kebas kaki/tangan dan sebagainya.

MAB mmg mbantu mrawat dalaman kita spt bersihkan darah kotor spt period atau nifas yg x keluar dgn lancar ms kita pantang atau gugur begitu jg period yg x lancar ia kan lancarkan.

Bila MAB Bertindak Balas?
Ia bgantung pada body masing ada yg 1 pertama period dah jadi kelam kabut spt keluar dgn banyak/sikit atau dlm tempoh yg panjang jg keluar dgn jumlah yg byk spt berketul2.Ramai jg yg dtg 2 kali sebulan.Warna darah kotor ni jg keluar dlm pelbagai color spt hitam,coklat atau x merah terang.

Proses tindak bls ni jg bgantung pd body masing ada hanya 2 bln, 3 bln ada sehingga 6 bln dan ada yg lebih.

Kesan/Khasiat MAB Selepas Tindak Balas ?
1.Badan menjadi ringan, dpt bergerak aktif.Lebih bertenaga dan mudah menyelasaikan kerja2.

2.Kulit muka menjadi cantik, licin,halus, gebu dan cerah.tiada lg jerawat atau jeragat/pigmentasi.

3.Badan menjadi kurus,kesan dr singkiran lemak,angin atau toksid brsama proses tindak bls tadi.

4.Perut menjadi kembis dan tidak mengebeh selepas singkiran toksid.

5.Hasil dr tindak balas ini jg membantu mengembalikan kelangsingan berat badan yg ideal.Amat di galakan utk ibu2 yg bersalin anak pertama.Proses kelangsingan lg cepat berlaku.

6.Memejal dan menegangkan payudara, kandungan herba dr MAB dpt membantu mengembalikan payudara idaman semua.Kepada sesetengah ada yg mengalami rasa tindak balas spt sakit/dengut2 pada payudara.

7.Bertenaga, diakui semua yg telah mencuba MAB mmg bertenaga spt dpt berjaga lebih lewat dr mlm2 sebelum mengambil MAB.Malah dapat memberi tenaga yg lebih dlam mengurus kerja2 rumah selepas penat bekerja.

8.Tidak mengantuk di siang hari walau pun kurang tidur di mlmnya.Cth: ramai ibu2 yg menyusu baby terpaksa bangun berkali-kali malamnya utk menyusu baby.

9.Kandungan MAB dapat melancarkan pengaliran susu ibu dgn banyak.Malah tiada efek kpd baby, perlu minum air yg banyak setiap hari.

10.Yang istimewanya rumusan kandungan MAB meningkatkan SEKS, malah rasa yakin dan gembira lagi sebab ia jg berfungsi sebagai family planning.Tiada rasa risau selapas bersama dan tak perlu melakukan senaman lagi selepas itu.

11.Merapat dan mengetatkan rahim - Ini di akui oleh semua yg telah mengamalkan MAB.Tak ada sesiapa pun yg x mendpt pujian dr suami selepas makan MAB.Ramai yg terpaksa tambah bajet bulanan utk membeli shampoo lebih..........malah dpt menyelamatkan rumahtangga yg hampir musnah selepas terkena 'panahan' MAB.


Siapa Yang Boleh Makan MAB?
Semua golongan wanita yg berumur 18 thn keatas. Sesiapa yang berumur 18 thn ke atas telah berkawin atau belum,janda/balu jg telah monopouse memang di syorkan makan MAB. Kandungan MAB bukan sahaja utk family planning/cegah kehamilan malah dpt merawat kesihatan dalaman wanita.


Konsep & Tindakbalas
Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal.MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku proses rawatan adalah seperti berikut:

Bahagian Peranakan
Ia akan mencairkan darah period lama/nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin).
Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat.
Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan diri masing-masing. Jika anda sudah lama tidak berperiod/period yang pendek, bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada peringkat ini anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.

Memecahkan lemak / kolesterol / toksinSelain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolesterol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan akan dibuang bersama najis air besar.
Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin/kentut

Selepas selesai tempoh itu anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini period akan kembali normal. Maksudnya apabila habis saja makan 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai.

Darah period lama ini seharusnya dikeluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam tempoh jangka panjang. Antara risikonya terdedah kepada fibroid/cyst/barah pangkal rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan InsyaAllah risiko kepada penyakit tersebut adalah rendah.

Dengan kata lain MAB adalah salah satu ikhtiar untuk mengelakkan kemunculan penyakit tersebut. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati.

TINDAKBALAS AWAL/SIMPTOM
1. Sakit pinggang untuk melancarkan saluran darah;

2. Tempoh/kuantiti haid yang tidak menentu; atau

3. Darah haid berwarna hitam bagi mereka yang menggunakan implant sebelum ini;

Ini adalah antara tindakbalas awal/simptom akibat menggunakan Maajun Anggun Bistari dan tempohnya berbeza setiap individu di antara 1-6 bulan. Walau apapun adalah dinasihatkan terus mengamalkan makan Maajun Anggun Bistari untuk lebih mujarab supaya kembali normal kesihatan badan anda. Sekiranya ada masalah hubungi kami atau email untuk keterangan lebih lanjut. Kami sedia membantu anda "menjadi wanita sejati"


Cara Pemakanan MAB
MERANCANG KELUARGA(FAMILY PLANNING)
1. Bagi yang lepas pantang, mula makan pada ke 44 lepas bersalin.

2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 5 haid(period).

3. Cara makan bagi yang ambil pil, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan majun tak perlu tunggu haid(period) ke 5 lagi.

4. Bagi kes pakai IUD , boleh terus dengan IUD dan makan bersama. Bila IUD expired nanti boleh tentukan samada nak teruskan pakai IUD atau pun tidak.

5. Bagi kes ”injection implant”, jika belum/hampir tamat(expired) boleh terus makan. Jika baru sahaja tamat(expired) juga boleh terus makan. Selepas tamat(expired) sekiranya sudah pireod, mula makan pada hari ke 5 pireod.

6.Kes yang tidak ada period~ dapat MAB boleh terus makan

* Makan setiap hari sebiji sehingga habis 21biji. Setelah habis rehat 7 hari sebelum sambung botol ke 2. Begitulah cara makan untuk botol yang seterusnya.

* Waktu makan boleh pilih samada waktu pagi/malam. Jika makan waktu pagi rutinkan makan setiap pagi. Jika makan
malam rutinkan makan setiap malam.

Contoh :
*Jika habis makan malam Ahad, maka sambung makan botol
ke 2 pada malam Ahad depan; atau

*Jika habis makan pagi Ahad, maka sambung makan botol ke
2 pada pagi Ahad depan.
Sekiranya terlupa makan:
i) Lupa makan waktu malam
Pagi esoknya perlu ambil 1 biji sebagai ganti. Jika masih terlupa pada paginya maka pada malamnya perlu ambil 2 biji sekaligus.

ii) Lupa makan waktu pagi
Malamnya perlu ambil 1 biji sebagai ganti. Jika masih terlupa pada malamnya maka pada pagi esoknya perlu ambil 2 biji sekaligus


Testimoni

Testimoni 1;
menurun & mengawal berat badan

"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik jamu ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik..

yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln..

tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."
ciksal- wanitamelayu- page1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 2;
merawat keputihan
akum...
saya suka kat makjun kak zah nie..
baru sebulan ambik....pasal keputihan kompom ilang..
baru seminggu ambik keputihan n bau2 ilang...
dah abis botol ke 2 nie memang akan order lagik.. tq kak zah
ye ye - wanita melayu page 1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 3;
kawal selera makan,bertenga,merawat keputihan

"Maajun ni memang beesssttt!
Selain dr kita gunakan utk family planing, masalah org pompuan pun bleh settle gak. Sya bru guna 1 bulan tp dah nmpk kesannya.

Nafsu nk makan tu mmg bleh control, mungkin bru mkn so x rasa kurang weight tp banding masa nk amik mercilon, nordett , asyik nk mkn je. Sedar2 bdn kembang.

Lps 2 minggu lbh mkn terkezut gak apasal period dtg lg, tp pas dgr penjelasan kak zah, maybe hormon x stabil. Tp yg membuat kan saya teruskan mkn maajun ni coz....hubby puas hati....

Baby saya nk masuk 6 bulan, biasanya baby umur gini, mlm2 mmg kena berjaga, tp pas mkn maajun ni rasa x la penat @mengantuk sgt esoknya.

Yg paling suka, masalah keputihan langsung xde, memang bersih!

So memang berbaloi, murah pun murah!"
wana - wanita melayu - page 2

OTHERS PRODUCT....

Posted by shanie at 12:15 AM 0 comments
SABUN SUSU BERAS





Kelebihan dan Kebaikan Sabun Susu Beras:
* 100% diperbuat dr beras asli
* Tiada mengandungi bahan kimia
* Mencantikan wajah secara semula jadi
* Tiada lagi penggunaan bedak sejuk

Sabun ini ternyata mampu mengatasi dan menyelesaikan masalah kulit anda..

InsyaALLAH MASALAH KULIT ANDA dapat di atasi....


Harga RM20.00 (besar) RM10.00 (kecil)

Tuesday, August 24, 2010

announcement!!!!

Posted by shanie at 7:21 PM 0 comments
hi ..GOOD NEWS for all...
be my follower and u will get 5% discount!!

Wednesday, June 30, 2010

POLO JUMPER

Posted by shanie at 7:15 PM 0 comments
STOCK CLEARANCE
NOW OFFER ... RM 24.00 ONLY
Orange Stripe RL Jumper - PJ01
Brand : Polo Ralph Lauren
9m - sold
12m
Retail RM28







Blue RL Jumper - PJ03
Brand : Polo Ralph Lauren
12m-
Retail RM26
 

IZZATI COLLECTION'S Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez